Word beter in tennis

Zoals al eerder benoemd op deze site doorlopen we hier een aantal tips waarmee je je tennisspel zou kunnen verbeteren. Er wordt hierbij niet alleen gekeken naar een aantal praktische tips waarmee je direct aan de slag kan, maar voor de beginnende tennisspeler zijn er ook een aantal dingen op een rijtje gezet die betrekking hebben op hoe er gericht getraind kan worden om beter te worden in tennis en uiteraard kan je ook een voorbeeld nemen aan Nederlandse top spelers, waarvan je de meest bekende terugvindt op mijn pagina tennis in Nederland. Maar lees eerst hier nog even verder voor enkele praktische tips.

  • Om te beginnen

Wat allereerst heel erg belangrijk is, vooral eigenlijk als je nog maar net bent begonnen met tennis, is het nemen van tennisles. Wanneer je goed les krijgt van een ervaren tennisleraar dan ga je echt met sprongen vooruit, in plaats van dat je in je eentje maar wat aanmoddert. Tennislessen zijn doorgaans groepslessen met vier tot 10 leerlingen per groep. Tijdens deze lessen krijg je de grepen, de technieken en niet geheel onbelangrijk, de spelregels van tennis aangeleerd.

Waar men vaak ook veel van leert als beginnende tennisser, is het deelnemen aan toernooitjes voor starters, dit kan men eventueel samen doen met een vriend of vriendin zodat het minder zenuwslopend is. Tijdens dit soort toernooien ben je op een hele andere manier bezig met de sport en speel je ook tegen allemaal verschillende mensen, hier leer je weer heel erg veel van. Daarnaast is het vaak ook een heel erg gezellige aangelegenheid waardoor het ook nog eens een hele leuke ervaring kan worden.

  • De service

Veel spelers hebben vaak moeite bij het maken van de perfecte service. Allereerst hoeft een service natuurlijk nooit perfect te zijn, want wat is een perfecte service? Hij moet eigenlijk gewoon goed zijn. Allereerst raden wij aan om de opgooi op de volgende manier te oefenen: gooi de bal omhoog met gestrekte arm en vang de bal weer op met de linkerhand, het is belangrijk dat jouw voeten hierbij goed op dezelfde plek blijven staan.

  • Ontspannen

Houd je racket ook niet te gespannen of te stevig vast, dit belemmert je bewegingsvrijheid en je mate van soepelheid. Door het racket ontspannen vast te houden kun je de bal harder over het net slaan.

Daarnaast is het erg belangrijk om ook ontspannen te zwaaien, zoals eerder benoemd hoeft de service niet perfect te zijn, probeer de bal dus zo ontspannen mogelijk te slaan, hierdoor komt de bal vaak het mooiste en het beste terecht.