Wedden op tennis

Wedden op tennis komt neer op drie fundamentele elementen. Ten eerste, het vinden van waardevolle weddenschappen, ten tweede, het toepassen van een strategie en ten derde, en misschien wel het allerbelangrijkste, de handhaving van discipline. In dit kort artikel, laten we je zien hoe je op langere termijn winst kan verdienen aan het wedden op tenniswedstrijden.

  • Waarom wedden op tennis?

Tennis is een van de meest spannende en vermakelijke sporten ter wereld om op te wedden, uniek omdat het zo gladiatorisch is als boksen – de sport plaatst twee rivalen tegen elkaar in de meest fysieke en atletische omgeving – en toch is het een contactloze sport. De grootste rivaliteit in tennis hebben we al kunnen opmerken in wedstrijden zoals Connors vs McEnroe, Sampras vs Agassi of Federer vs Nadal. In deze rivaliserende wedstrijden zagen we alle elementen die we in een boksring ook te zien krijgen, maar dan een tikkeltje anders.Zowel mannelijke als vrouwelijke tennisspelers zijn waarschijnlijk de sterkste atleten ter wereld, maar de slijtage van hun lichaam draait op volle gas. Vaak wordt er op harde oppervlakken gespeeld en dit over een lang seizoen, wat helaas tot relatief korte carriers leidt. Zeer weinig topspelers spelen nog wedstrijden wanneer ze de leeftijd van 30 bereiken.

  • Op welke wedstrijden kan er gewed worden?

Er is een aantal tennistoernooien waarop je geld kan inzetten. Of het nu gaat om de mannelijke (ATP) of de vrouwelijke (WTA) versie, er worden ter wereld dagelijks tientallen tenniswedstrijden gespeeld, wat de scherpe tennisgokker de mogelijkheid biedt om dagelijks de waarde van tennisweddenschappen te identificeren.

Hoewel het de glorie van de hoofdtoernooien ontbreekt, is de ITF Futures Tour het brood en de boter van zowel mannelijke als vrouwelijke professionele spellers. Zo zijn er 600+ mannelijke wedstrijden en 500+ vrouwelijke ITF wedstrijden, die gespeeld worden tussen januari en juli en dit in 77 landen verspreid over de hele wereld.

  • Een strategie ontwikkelen

Het ontwikkelen van een strategie in het wedden op tennis kan heel wat tijd en vastberadenheid innemen. Maar ongeacht wat jouw algemene aanpak ook mag zijn, één fundamentele regel – net zoals bij andere sporten – geldt in het wedden op tennis: wed alleen als er een waarde is in de kans om te winnen! Hiervoor kan je het beste op de hoogte zijn van het speelgedrag van de speler, hoeveel wedstrijden al gewonnen werden en welke blessures de speler heeft opgelopen.

Is het wedden op tennis jou te hoog gegrepen, maar houd je wel van een gokje? Lees dan ook mijn artikel tennis slotspelletjes.