Tenniskledij

Zoals bij iedere sport zijn er wel specifieke kledingvoorschriften aanwezig waar de, vooral professionele, spelers zich aan moeten houden. In de beginjaren vandeze sport werd er eigenlijk altijd in geheel witte kleding gespeeld, dit is vandaag alleen nog maar op het Grand Slam toernooi ‘Wimbledon’ verplicht. De heren dragen vooral vaak een t-shirt of een poloshirt met een korte broek of short. De vrouwen dragen vaak een tennisjurk, of gewoon een shirt met een korte of lange broek in de winter. Bij vrouwen zien we ook nog vaak een zogenaamde tennisrok in combinatie met een shirt terugkomen.

  • Schoenen en handschoenen

Ook worden er natuurlijk speciale schoenen voor tennis gedragen, daarnaast dragen spelers soms tennishandschoenen. Goede tennisschoenen moeten vooral blessures voorkomen, aangezien er bij deze sport een grote kracht wordt uitgeoefend op het lichaam. Bij het aanschaffen van schoenen moet er goed worden gelet op wat voor soort baan je speelt, hoe flexibel de schoen is, of de schoenen stabiel zijn en natuurlijk of je de goede maat te pakken hebt.

Tennishandschoenen worden soms gebruikt wanneer er buiten wordt gespeeld tijdens de ietwat koudere seizoenen. Wanneer de speler dan een ‘normale’ handschoen zou gebruiken, dan zou de speler heel erg snel zijn of haar grip op het racket kunnen verliezen. Door een tennishandschoen te gebruiken wordt de speler beschermd tegen de kou en gripverlies en kan er dus gewoon buiten worden gespeeld tijdens koudere seizoenen.

  • Adidas

Het alom bekende Duitse sportmerk Adidas is ook thuis in het verstrekken van hoogstaande tenniskleding. Naast Adidas hebben we ook de merken Reebok en TaylorMade indezelfde lijn. Voor de tennis sport verkoopt het merk Adidas kleding voor heren, dames en kinderen. Wanneer we kijken naar hun collectie dan zien we shirts, shorts, rokken, hoodies en vesten, jurken, broeken, jacks en sportshirts terug.

  • Nike

Nike is een bedrijf dat gesitueerd is in Amerika en vooral veel sportschoenen, maar ook kleding, uitrusting en accessoires op de markt brengt. Nike produceert veel tennisschoenen voor verschillende soorten banen, ook produceert Nike tenniskleding waaronder tops, t-shirts, polo’s en sport-bh’s. Ook brengt Nike accessoires voor tennis op de markt, wat we minder zagen bij Adidas die zich meer richt op andere sporten zoals het voetbal. Hieronder vallen bijvoorbeeld speciale tassen en rugzakken, speciale sokken en ‘headgear’. Met headgear worden speciale petten of ‘caps’ bedoeld, maar ook haarbanden voor de vrouwen om het haar uit hun gezicht te houden. Nike heeft dus duidelijk een heel groot en uitgebreid assortiment met verschillende soorten tennisschoenen, tenniskleding en hele nuttige accessoires.

  • Wilson Sporting Goods Company

Wilson is, ook een Amerikaans, merk dat verschillende soorten sportartikelen maakt, maar eigenlijk vooral heel erg bekend is om de tennisrackets die het produceert. Natuurlijk produceren ze niet alleen maar tennisrackets, maar kan men ook Wilson tenniskleding aanschaffen. Wat opvalt bij Wilson is dat ze ook samenwerken met bekende tennissers zoals Serena Williams en Federer. Zo kunnen tennissers een bijzonder tennisracket kopen dat een handtekening bevat van Serena Williams, of een racket dat ontworpen is in samenwerking met Roger Federer.

Ben je in de ban van het tennis en vele top tennisspelers, dan kan je er ook een extra centje mee verdienen door te wedden op tennis.